Bua på Veten.

27/10/2021

I denne gamle, lille boden på toppen av Øya i Kragerø øvde Santa Claus gjennom sommeren og høsten i det herrens år 1987.  Her ble Santa Claus-klassikere som "Power and glory", "Summer romance", "In the night", "Goodbye", "Destiny", "Waiting in vain" og mange andre komponert og utformet i kreativt fellesskap. Det var Marit, mor til trommis Jan Isaksen som lot oss få lov til å utøve våre musikalske krumspring her. 

En ting jeg husker godt var da jeg møtte Jan og Ernst Eilif i vetebakken med et stort husorgel oppi et trillebår! De hadde fraktet dette fra stua til Ernst Eilif sine foreldre på Tåtøy og ned til brygga der ute, fått det hele ombord i en åpen båt med påhengsmotor, kjørt over fjorden inn mot byen og lagt til ved gjestebrygga på Øya. Nå gjenstod bare den siste, bratte bakken og en lang trapp før orgelet fikk sitt nye hjem i Santa Claus-bua. 

Vi øvde så ofte vi kunne i bua vår, gjerne flere ganger i uka og det var også her oppe vi fikk besøk av journalist Roar Thorsen og vår første omtale i lokalavisa. Det er ikke til å legge skjul på at enkelte naboer lot seg frustrere av våre selvkomponerte kva. Bua var nemlig ikke isolert. Dette førte til at vi ble tvunget til å bytte øvingslokale når vinteren nærmet seg. 

En dag når vi kom inn i bua var det rim på trommeskinna og da måtte vi ta grep, bokstavelig talt. Vi installerte oss i kjelleren hjemme hos foreldrene til Ernst Eilif på Tåtøy. Der hadde vi mye moro! 

Det kan du lese om i bloggen "Piss off!"...