Ribberock med Ingenting!

27/10/2021

1. Juledag 1993. Ribberock på Buchholm Cafe i Kragerø. Shotgun Sally hadde invitert sine venner i Sandnes-bandet Ingenting på besøk. 

 Husker godt da Karl Oskar Olsen og Ernst Eilif Johannessen skulle hjelpe til med å betjene røykmaskinen under Ingenting sin opptreden og at den hang seg opp. Røyken velta ut og trommis Tom Chr. Jensen satt innhyllet i røyk og kunne hverken se eller puste til slutt. "Stopp! Gi faen!" hørte vi han skrek inni der et sted. Til slutt var det tomt for røyk og alt var greit. Her sparte man altså ikke på kruttet, men fyrte av alt på en gang på ekte rock`n roll vis.

I flere år var Ribberock årets høydepunkt for mange, men etter hvert så døde det sakte ut. Det har blitt gjort sporadiske forsøk på å blåse nytt liv i dette konseptet i andre lokaler uten at det har blitt det samme. Men akkurat denne kvelden var det stappfullt med folk og stor stas å spille på gamle Buchholm. Gode minner...

Over nyttår dro vi en tur vestover for et par konserter sammen med Ingenting på Checkpoint Charlie i Stavanger og Pearl Harbor i Sandnes, men det er en annen historie.